Niina Palmunen

Monialainen tausta

Olen koulutukseltani yhteisöpedagogi(AMK) ja tradenomi(YAMK). Eli maailmanparannus ja taloudellisten realiteettien tunnistaminen – kovat ja pehmeät arvot – ovat molemmat minulle tuttuja ja tärkeitä. Aloitin urani nuorisotyön parissa. Jatko-opinnot veivät Tiimiakatemiaan ja sieltä käteen jäi paitsi positiivinen suhtautuminen yrittäjyyteen myös uudenlainen yksilön sitoutumiseen, tiimioppimiseen, toiminnallisuuteen ja dialogiin luottava oppimiskäsitys. Seitsemän vuotta työskentelin valmentaja-lehtorina Humanistisessa ammattikorkeakoulussa ja sen jälkeen, vuodesta 2008 olen ollut yrittäjä.

Mukana kehittämässä Suomea

Pidän työstäni ja saan nyt tehdä sitä minkä koen tärkeäksi. Olen valmentajana vaikuttamassa niin yksittäisten yritysten kehittymiseen kuin oppilaitostenkin kulttuurin muuttumiseen. Suomen työelämä on ison muutoksen keskellä ja pienyrittäjyyttä tukemalla ja kehittämällä saan olla tukemassa tätä muutosta.

Elämä on muutakin kuin työtä

Työn lisäksi minulle tärkeitä asioita ovat perheeni ja harrastukseni. Olen 7-vuotiaasta ollut partiolainen ja edelleen aktiivisesti mukana toiminnassa aikuisena toiminnan mahdollistajana, sudenpentujen johtajana, eli akelana ja Kymen Vartiot ry:n rahastonhoitajana. Toinen harrastukseni musiikki alkoi 6-vuotiaana lapsikuorossa ja jatkuu Jyränkö-kuorossa, josta minut löytää alttojen rivistä, siitä tenoreiden edestä.

Minulla on oma Mummola

Vuonna 2002 asuessani muualla hankin Heinolasta pienen mummon mökin, joka nopeasti ristittiin Mummolaksi. Minulla oli ihana mummo, mutta varsinaisesti mummola oli keskellä Kotkan kaupunkia ja siksi olin iloinen, kun sain vihdoin aikuisiällä sellaisen perinteisen Mummolan. Ehkä joskus olen siellä mummona itsekin. Mummolassa riittää aina pientä puutarhatyötä ja remonttia, siellä unohtuvat maailman kiireet linnunlaulua tai palavan puun pauketta ja huminaa kuunnellessa. Nykyisin asumme Mummolassa perheeni kanssa kaikki kesät, joulut ja mahdollisimman monta viikonloppua niiden välissä.

Paluumuuttaja

Olen syntyjäni heinolalainen ja erilaisten vaiheiden jälkeen muutin takaisin kotikaupunkiini 2008. Onneksi pääsen työssäni kiertämään ympäri Suomea, en ole koskaan ollut vain paikallaan pysyvää sorttia.

Älä valita vaan tee jotain!

Mottona elämässäni, yrittämisessä ja ihmisyydessä on se, ettei pidä valittaa asioiden tilaa vaan ryhtyä muuttamaan sitä paremmaksi. Kuten partioliikkeen perustaja Lordi Robert Baden- Powell omassa jäähyväiskirjeessään maailman partiolaisille totesi, tulee meidän jokaisen pyrkiä elämään niin, että maailma olisi kuolemamme jälkeen hieman parempi paikka.